Öljäst, Fermentis SafAle BW-20 är en praktisk och uppskattad produkt. Perfekt för dig som söker kvalitet och funktion till ett bra pris. Passar både vardag och
Specialjäst vald för framställning av veteöl med neutrala fruktiga smaker med specifik fenolkaraktär (nejlika och pepparaktiga toner). Jäst som inte jäser maltotrios helt och ger ölet ökad munkänsla och fyllighet. Jäst med medelhög sedimentering bildar inga klumpar utan en pulveraktig grumling när den återsuspenderas i ölet.
Dosering/Temperatur
50 till 80 g/hL (0,07 ? 0,11 oz/gal) vid idealiskt 18°C ? 26°C (64,4°F ? 78,8°F).
Användning
1. Direkt pitching:
- Ställ jästen direkt i jäskärlet på vörtens yta vid eller över jäsningstemperaturen.
- Strö gradvis torrjästen i vörten och se till att jästen täcker hela den tillgängliga vörtens yta för att undvika klumpar.
Helst kommer jästen att tillsättas under den första delen av fyllningen av kärlet; i vilket fall kan hydratisering göras vid vörttemperatur högre än jäsningstemperatur, varvid jäsningskärlet sedan fylls med vört vid lägre temperatur för att bringa hela vörttemperaturen vid jäsningstemperatur.
2. Med tidigare rehydrering:
- Alternativt, strö över jästen i minst 10 gånger dess vikt av sterilt vatten eller kokt och humlad vört vid 25 till 29°C (77°F till 84°F).
- Låt vila i 15 till 30 minuter, rör försiktigt och häll den resulterande grädden i jäsningskärlet.
Typ: Torrjäst
Torrvikt: 11,5g
Flockning: Medel
Dosering: 1 paket för upp till 20 liter öl. För starkare öl >7-8% rekommenderas 2 paket.